Media, presentatie en integriteitstraining
03

Media, presentatie en
integriteitstraining

Doelgerichte trainingen brengen je professionaliteit op een hoger peil. Zodat je de valkuilen in de media vermijdt. En je kernboodschap beter weet over te brengen. En je veilig voelt onder het vergrootglas van de integriteit.

Mediatraining

Media zijn altijd dichtbij. Een slippertje in het nieuws. Een Tweet die verkeerd uitpakt. Een foto op Facebook die je in verlegenheid brengt. Een interview dat ongelukkig uitvalt. Een onbeschofte journalist of cameraman die zich opdringerig gedraagt. Het afbreukrisico van optredens in de media is niet gering. Maar het is niet alleen kommer en kwel; social media, websites, kranten en omroepen bieden ook volop kansen op positieve publiciteit.

 

Mediatraining kan je helpen om in dit krachtenveld de juiste weg te vinden. Leer regie te voeren over je optredens in de publiciteit. Het heeft weinig zin te proberen journalisten of mediamakers te veranderen, het is productiever om te leren omgaan met de spelregels die daar heersen. Wie de media goed gebruikt reduceert niet alleen de risico’s, maar krijgt ook een breed en interessant podium tot zijn beschikking om een mening, boodschap of visie over te brengen. In hun trainingen reiken Horsten & Boxstart daarvoor hulpmiddelen en methodieken aan. Individueel en aan groepen.

 

Presentatietraining

Beter presenteren of speechen is voor iedereen weggelegd. Niet door trucjes toe te passen of aangeleerd gedrag te vertonen, maar door je eigen stijl en kracht van communiceren. Die eigen stijl heb je in de loop van de tijd zelf ontwikkeld en is de optelsom van vaardigheden, karaktertrekken en persoonlijke eigenschappen. Jezelf is boeiender, overtuigender en inspireert de toehoorder meer dan het gebruik maken van foefjes.

 

In de trainingen van Horsten & Boxstart staat de balans centraal tussen je persoonlijke kenmerken (waaronder ook lichaamstaal en stemgebruik) en de inhoud van je boodschap die je wil overbrengen. Als individu of binnen een groep. In een op een situaties of voor een groot gezelschap.

 

Integriteitstraining

Je hoeft de krant maar open te slaan of de tv aan te zetten. Integriteit is een actueel thema. De samenleving stelt steeds hogere ethische en morele eisen aan bedrijven en de overheid, en de mensen die daar werken. Zelfs de kleinste misstap belandt onder het vergrootglas.

 

Hoe ga je daar op de werkvloer mee om? Individueel en als groep? In de trainingen van Horsten & Boxstart ligt de nadruk op bewustwording, gedrag en welke rol integriteit binnen een organisatie speelt in de werkelijkheid van alledag.